Ce este HTML?

HTML – este prescurtarea de la HyperText MarkupLanguage. HTML este cel mai popular si folosit cod din WWW. Cu HTML si WWW, poti pune in acelasi loc texte, sunete, poze, si link-uri. Documentele HTML pot fi scrise si editate pe orice tip de calculator, cu ajutorul unui editor de text ca Notepad, WordPad, Word etc.

Ce este WWW?

WWW – provine de la World Wide Web , adesea numit Web. Web-ul reprezinta o retea de computere din toata lumea. Toate computerele folosesc un standard de comunicare numit HTTP.

Ce este HTTP?

HTTP – este prescurtarea de la HyperText Transfer Protocol si este o metoda standar de a trasnfera date de la un server web la un browser web (calculatorul dvs).

Ce este W3C?

W3C – prescurtarea de la World Wide Web Consortium – este un comitet international care ia deciziile in ceea ce priveste standardele web ca HTML,CSS,XML.

Ce este CSS?

CSS – prescurtarea de la Cascading Style Sheets si reprezinta un limbaj ce tine de grafica si asezarea in pagina a documentelor HTML. Cu ajutorul limbajului CSS se pot defini fonturi, culori, margini, inaltimea/latimea unei celule, imagini de fundal precum si multe altele.

(material preluat de pe tutorialul.ro)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s