Cinci alternative gratuite la Photoshop

Zilele acestea are loc unul dintre cele mai importante târguri dedicate echipamentelor foto – PMA 2010 (Photo Marketing Association, 21 – 23 februarie, California). Coincidenţă sau nu, s-a nimerit ca tocmai acum să organizăm un concurs ce are ca premiu o cameră digitală. Iar pentru ca tacâmul să fie complet, o să vă punem la dispoziţie şi cinci programe de editare grafică pe care le puteţi folosi cu încredere la prelucrarea pozelor. De ce le promovăm? Fiindcă sunt gratuite, ocupă spaţiu puţin pe hard-disk şi vă oferă numeroase facilităţi similare cu cele întâlnite la binecunoscutul Photoshop.

Paint.net [Download Paint.Net]

Interfaţa intuitivă şi accesul rapid la funcţiile uzuale au făcut din Paint.net un software de prelucrare foto foarte popular, preferat de utilizatorii obişnuiţi în locul suitei de la Adobe. Paint.net permite lucrul pe layere şi oferă numeroase filtre pentru îmbunătăţirea imaginilor şi dimensionarea lor.

Paint.netPaint.net

GIMP [Download GIMP]

GIMP (GNU Image Manipulation Program) are o istorie solidă de aproape 15 ani. A fost dezvoltat iniţial pe platformele UNIX şi Linux, dar la scurt timp a apărut şi versiunea pentru Windows. La fel ca Paint.net, GIMP ne întâmpină cu o interfaţă prietenoasă. Pe partea de funcţii, puţini vor fi aceia care vor sesiza mari diferenţe faţă de Photoshop – nu degeaba mulţi îl consideră un înlocuitor excelent al Photoshop-ului. De cealaltă parte, GIMP a primit şi numeroase critici pentru că seamănă prea mult cu Photoshop.

GIMPGIMP

Click aici pentru a citi articolul in intregime (Go4it.ro)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s